Mesleki Eğitime Kazandırma Programımız (MEK) devam ediyor

Mesleki Eğitime Kazandırma Programımız (MEK) devam ediyor

02.12.2020 1243

 

Mesleki Eğitime Kazandırma Programı (MEK), 14-17 yaşları arasında temel eğitimlerini tamamladıktan sonra farklı sebeplerle eğitimlerine devam edememiş çocukların Mesleki Eğitim Merkezlerine kazandırılmasını hedeflemektedir.

 

MEK Programı ile, 14-17 yaş arası eğitim dışında kalmış çocuklar (Türk vatandaşı çocuklar ile birlikte ülkelerinde çıkan çatışma ortamı nedeniyle Türkiye'ye göç etmek zorunda kalmış ve geçici koruma altında bulunan Suriyeli ve diğer ülke vatandaşları çocukları) hedeflenmektedir.

 

Bu gençlerin Mesleki Eğitim Merkezleri (MEM) aracılığıyla eğitimlerine devam etmeleri ile eğitimlerinin sonunda Kalfalık/Ustalık belgelerine erişmeleri hedeflenmektedir. Ayrıca fark derslerini vererek lise diploması almaları da mümkün olacaktır.

 

Bakanlığımız ile UNICEF arasında imzalanan Çalışma Planı kapsamında, 14-17 yaşları arasında temel eğitimlerini tamamladıktan sonra farklı sebeplerle eğitimlerine devam edememiş Türk vatandaşı çocukların, geçici koruma altında bulunan Suriyeli ve diğer ülke vatandaşı çocukların Mesleki Eğitim Merkezlerine kazandırılması amacıyla Genel Müdürlüğümüz ve UNICEF işbirliğinde yürütülecek Mesleki Eğitime Kazandırma Programının (MEK)  01 Eylül 2020 -31 Aralık 2020 tarihleri arasında uygulanacaktır.

 

MEK Programının; uygulanması amacıyla belirlenen mesleki eğitim merkezlerinde görev yapan gönüllü koordinatör ve rehber öğretmenler ile Suriyeli gönüllü eğitici personel; MEK Programı saha eğitimi ekip üyesi olarak görevlendirilmiştir.

 

MEM'lere kayıt sürecinin gerçekleştirilebilmesi için öğrencinin usta öğretici bulunan bir işyeri ile sözleşme imzalanması gerekmektedir.

 

Programın amacına ulaşabilmesi açısından program illerindeki meslek odaları ve birliklerin saha ekipleri ile işbirliği içerisinde bulunmaları ve iş yeri ziyaretlerinde gerekli desteği vermeleri önem arz etmektedir.

 

Bahse konu desteğin gerçekleştirilmesi amacıyla belirlenen illerdeki Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) MEK programı hakkında bilgi verilmiştir.

 

MEK ilk aşamada belirlenen 10 ilde ve 10 MEM'de 2020 yılı sonuna kadar uygulanacaktır.

 

1- ADIYAMAN MERKEZ                                                                Adıyaman Mesleki Eğitim Merkezi

 

2- ANKARA YENİMAHALLE                                                         Ostim Mesleki Eğitim Merkezi

 

3- BATMAN MERKEZ                                                                     Batman Mesleki Eğitim Merkezi

 

4- DİYARBAKIR YENİŞEHİR                                                          Yenişehir Mesleki Eğitim Merkezi

 

5- KAHRAMANMARAŞ DULKADİROĞLU                                                Dulkadiroğlu Mesleki Eğitim Merkezi

 

6- KAYSERİ MERKEZ                                                                       Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi

 

7- KOCAELİ İZMİT                                                                           İzmit Mesleki Eğitim Merkezi

 

8- MALATYA YEŞİLYURT                                                               Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi

 

9- MARDİN ARTUKLU                                                                    Artuklu Mesleki Eğitim Merkezi

 

10- OSMANİYE MERKEZ                                                               Şehit Onur Deniz Mesleki Eğitim Merkezi

 

02-12-202002-12-202002-12-202002-12-2020