Veli taahhütnamesi

Veli taahhütnamesi

09.10.2020 548

Veli taahhütnamesi

Sayın veli,

Bu taahhütname, salgın hastalıklara karşı eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyonun önlemesi çalışmaları kapsamında sizleri bilgilendirmek, sorumluluklarınızı hatırlatmak için yazılmıştır. Öğrencimizin, sizin ve toplumumuzun sağlığı için bu kuralların bilinmesi ve uygulanması son derece önem arz etmektedir.

1- Öğrenciniz veya ailenizden biri sağlık otoritelerince açıklanan ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal vb. salgın hastalık belirtileri gösteriyorsa öğrencinizi okula göndermeyiniz. Derhal sağlık kuruluşuna ve okulumuza bildiriniz.

2- Öğrenciniz yalnız veya sizinle beraber okula gelip gidecekse, sosyal mesafeye uymasını, maske kullanmasını, kişisel temizliğine, özellikle el temizliğine dikkat etmesini, diğer kişilerle temastan kaçınmasını sağlayınız. Sizinle gelmişse, okul girişine uzak mesafede kalınız. Okul içinde öğrencinizi beklemeyiniz.

3- Öğrenciyi sürekli birilerinin okula bırakması gerekiyorsa bu kişi, mümkün olduğunca aile bireylerinden aynı kişi olmalıdır. 65 yaş üstü ve kronik hastalık sahibi risk gurubundaki kişiler olmamalıdır.

4- Öğrencilerimize salgın hastalıklardan korunma, okul kuralları gibi konularda bilgilendirmeler yapılacak, eğitim verilecektir. Öğrencinizin kendisine verilen bilgileri ve yapılan uyarıları iyi anladığından, kurallara titizlikle uyduğundan emin olmak için kendisiyle sohbet ediniz, sorular sorunuz. Kurallara uymanın önemini anlatınız.

5- Öğrenci hakkında bilgi vermek, bilgi almak için okula gelmek yerine iletişim araçlarını kullanmayı tercih ediniz. Okula gelmenizi gerektirecek durumlarda görüşmek istediğiniz kişiden randevu alınız. Öğretmenler derste olabileceği için telefonla arayacağınız saati de önceden kararlaştırınız.

6- Okulumuza gelmek durumunda kaldıysanız;

Güvenliğin ateşinizi ölçmesini, kaydınızı yapmasını, görüşmek istediğiniz kişiyi aramasını sağlayınız. Sadece yönlendirildiğiniz yere gidiniz.

Ellerinizi dezenfekte ederek ve maske takmış olarak okula giriniz.

Okulda bulunan diğer kişilerle sosyal mesafenizi koruyunuz, temas etmeyiniz.

Mümkün olduğu kadar yüzeylere temas etmemeye çalışınız. Okulumuz içinde bulunan el antisptikleri ile ellerinizi temizleyiniz.

Görüşme yapacağınız kişi ile sosyal mesafenizi ayarlayınız. Zorunda değilseniz herhangi bir şeye ellemeyiniz, oturmayınız. Oda kalabalıksa, içeri girmek için bekleyiniz.

Görüşmenizi mümkün olduğu kadar kısa tutup, okulu erken terk etmeye çalışınız.

Çıkışta güvenlikten kimliğinizi alıp, ziyaretçi kartınızı teslim edip, tekrar ellerinizi dezenfekte ederek okulumuzdan ayrılınız.

7- Okula bildirdiğiniz adres ve iletişim bilgilerinde değişiklik olduğunda, değişikliği okulumuza bildiriniz.

8- Okul web sitemizi düzenli aralıklarla ziyaret ediniz. Bu sayede önemli açıklamalar ve duyurulardan zamanında haberdar olmuş olursunuz. Ayrıca öğrencinizin TC kimlik numarasını 8383'eSMS göndererek öğrencinizin devamsızlık, not bilgilerininsize kısa mesaj olarak gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

 Sağlık, huzur, mutluluk ve başarı dileklerimizle...

 

 

  Okul Müdürü